Rokforto













































Rokforto

Gorgonzola

Deveno

Aveyron

Graso

52 %

Formo
cilindra

Alto
8-10 cm

Pezo

2 500 g

Tipo
bluŝimofromaĝo

Origino
kruda lakto

Produkta certifikado
appellation

USDA NDB numero
01039







v  d  r


Information icon.svg



Rokforto (france:Roquefort) estas franca bluŝima fromaĝo, nomata laŭ la vilaĝo Roquefort-sur-Soulzon en la Centra Masivo (departemento Aveyron).
Ĝi estas ŝafofromaĝo, de kiu la nomo estas protektata kiel AOC: nur fromaĝo el (la najbareco de) Roquefort rajtas havi tian nomon. Aliaj similaj fromaĝoj povas nomiĝi (kaj fakte moniĝas) kiel blua fromaĝo pro la blua koloro de la ŝimo, kiu al kelkaj malallogas.


Ĉefa karaktero estas akraforta odoro kaj gusto. Multaj ŝatas kaj multaj malŝatas, sed neniu indiferentas.


Oni produktas kaj komercas ankaŭ ŝmireblan kremon de rokforto.




  • Kategorio Rokforto en la Vikimedia Komunejo (Multrimedaj datumoj)








Popular posts from this blog

Ponta tanko

Tantalo (mitologio)

Erzsébet Schaár