Brindzo
Brindzo | |
---|---|
Deveno | Karpatoj |
Graso | 30-60 % |
Origino | bovolakto |
Brinzo estas ŝaflakta produktaĵo simila al kazeo kaj fromaĝo. Ĝi nomeblas ankaŭ per senneologisma faka esprimo kiel muelita selakto[1][2]. Ĝia produktado, same kiel ŝafbredado, estas tipa por Rumanio, de kie ĝi ĉirkaŭ la 15-a jarcento venis ankaŭ al Slovakio[3], Pollando[4] kaj Ukrainio.
Referencoj |
↑ Cheese Description: Bryndza. Cheese.com. Alirita 2008-06-11. angle
↑ . Bryndza. Alirita 2008-12-07.
↑ European Commission (2007-10-04)Publication of an application pursuant to Article 6(2) of Council Regulation (EC) No 510/2006 on the protection of geographical indications and designations of origin for agricultural products and foodstuffs (2007/C 232/10). Alirita 2010-08-30.
↑ European Commission (2006-09-23)Publication of an application pursuant to Article 6(2) of Council Regulation (EC) No 510/2006 on the protection of geographical indications and designations of origin for agricultural products and foodstuffs. Alirita 2008-06-10.
Eksteraj ligiloj |
EuroInfo - Slovaka brindzo slovake
Korporacio de brindzistoj - Pri brindzo slovake
Brindzo. Ni scias, ke ĝi estas saniga. - Farmár, 25/2009 slovake