Peklado




Peklado estas la procezo de manĝaĵo-konservado kiam manĝaĵo estas enmetata en solvo de salakvo kaj/aŭ acido (ofte vinagro). Ĉi tiu procezo povas konservi manĝaĵon dum multaj monatoj, kaj la rezultanta manĝaĵo estas nomata peklaĵo. Kun certaj solvoj, la peklaĵo eble fermentas de lakta acido.



Peklaĵo |


Peklaĵo estas manĝaĵo kiu estas farita per procezo de peklado. Oni povas fari peklaĵojn el fruktoj, legomoj, ovoj aŭ viando. Tamen, la plej populara frukto por pekli estas la kukumo, ĉar ili sorbas la solvaĵon bone kaj esti tranĉeblaj multfoje. Reliŝo farata el peklataj kukumoj estas populara kondimento por hotdogoj.



Listo de peklaĵoj |




  • Kimĉio - koreaj peklaĵoj


  • Kjopoolu - bulgara kaj turka reliŝo

  • Ladbovaĵo

  • Miksitaj pikloj

  • peklita haringo


  • Peklita umeo - japana acida pruno

  • Pikloj

  • Reliŝo


  • Saŭrkraŭto - germana acida brasiko



Vidu ankaŭ |



  • Konfitado

  • Sterilvakuigo

  • Peklaĵo




  • Peklado en la Vikimedia Komunejo (Multrimedaj datumoj)


  • Kategorio Peklado en la Vikimedia Komunejo (Multrimedaj datumoj)











Popular posts from this blog

Ponta tanko

Tantalo (mitologio)

Erzsébet Schaár