Benjeto




Benjeto estas faruna maso fritita en oleo; foje kovrata per sukero, mielo aŭ similaĵo; foje farĉita per kremo, ĉokolado aŭ aliaj ingrediencoj.




Enhavo






  • 1 Hispanaj benjetoj: churro kaj porra


  • 2 Argentinaj benjetoj


  • 3 Tajvanaj benjetoj


  • 4 Nederlandaj benjetoj





Hispanaj benjetoj: churro kaj porra |



Loupe.svg Pli detalaj informoj troveblas en la artikolo Churro.

Churro [ĈURro] estas cilindro-forma benjeto fritita en oliva oleo, kaj tre populara manĝaĵo en Iberio.



Argentinaj benjetoj |


La argentina versio de churro ofte enhavas karamelkremon.



Tajvanaj benjetoj |


Tute samforma kaj samkonsista kiel la hispana porra (legu ĉi-supre), kun la diferenco, ke oni trempas ĝin en varman sojlakton aŭ en diversajn supojn.



Nederlandaj benjetoj |


Dum la silvestra festo oni manĝas en Nederlando pombenjetojn. Tio estas disketo de pomo trempita en faruna maso kaj fritita en oleo.




Nederlandaj pombenjetoj








Popular posts from this blog

Ponta tanko

Tantalo (mitologio)

Erzsébet Schaár